Thursday, November 13

ANTI COLIC BOTTLE

Assalamualaikum *smile*


What is anti colic bottle?

Anti-colic bottles and teats are designed to reduce the amount of air your baby takes in while feeding, which is thought to be a possible cause of colic. If your baby is unsettled after feeds and suffers with wind, it may be worth investing in one of these systems. You may choose a bottle that has an air vent or features a collapsible bag for the milk. 

Source : http://www.babycentre.co.uk/a559785/bottle-feeding-a-guide-to-what-you-need#ixzz3Iux5RGsE


- These specially-designed bottles have internal vent which is supposed to eliminate the vacuum and air bubbles in a milk feed, thus helping to reduce burping, wind and digestive discomfort.









So, atas ni antara favourite Anti-Colic bottles. And for me, I am looking forward to buy Tommee Tippee brand. Hehe. Apit cakap beli la yang brand best lagi dan mahal punya. Amboi. Tapi tunggu dulu yang tuh, awal lagi. Yep, aku memang berniat dan semangat nak breastfeed baby ni. InsyaAllah kalau di izinkan memang nak fully breastfeed. Dari sekarang pon aku dah kumpul semangat dan fikir positif ja. Selalu cakap dengan baby pasal nak menyusu badan dekat dia. But still la need this bottle since aku kerja. And aku kena cari yang sesuai dan lebih kurang sama 'fizikal' untuk baby tak rasa perbezaan dia. Kang nanti ada pulak yang salah satunya dia nak tinggal, susah pulak. Hehehe. 


Maybe bab beli bottle ni tunggu awal tahun depan jela. Murah ja pon harga dia plus tak urgent sangat still okay untuk tunggu. 


Cumaaaa sekarang aku dah start beli baju baby secara fizikal iaitu pergi kedai baby dan order through online. Hahahah! Blame the technology! And those igshop yang jual baju baby cantik-cantik dan murah tuh hehe. So far aku order banyak dari igshop haha. Pre-order from UK. ETA December macam tuh. So, takda la awal mana pon kan aku order, kan? Okay la tuh sebab December baru dapat. Hikhikhok! 


Next month ada barang lagi nak beli hehe. Excited gila noks. Even tak confirm gender lagi tuh, kalau dah confirm nanti tak tau la kennn? Hahaha. Memang dah start dari sekarang nak beli and settle sikit-sikit. Sebab aku risau kalau masuk 3rd trimester baru nak cari kang, tak feel sangat pulak. Kot semput ke, cepat letih ke kan? Hehehe. Sekarang ni pon kalau jalan kadang-kadang aku cepat pening kepala, rasa macam ketaq lutut nak jatuh jaa. Sobs sobs! 


Continue next time if rajin lagi, hikhik.

Bye bye! :) 

No comments: