Tuesday, January 13

2015 NEW COLLECTIONS : QUINNY ZAPP XTRA 2

Hello! :)


Meh meh nak cerita pasal stroller lagi. Sindrom mak mak betoi laaa kan? Hahaha. So, dah masuk tahun 2015. Dah ada new collection from Quinny untuk model Quinny Zapp Xtra 2. Actually aku dah tau yang akan ada new collection ni dari seller yang aku beli stroller haritu. Tapi dia cakap kena tunggu supplier dia release price dulu. Maybe dalam mid December or early January. Punya laaa gila tak sabar nak tunggu wehh! Sebab aku dah tengok rupa and colors untuk new edition ni. Hahaha. Tak beza banyak. Tapi color yang offer, gilaaaa la temptation uolls! 



Dengan penuh kesabaran, aku pon tunggu la update dari seller tu, hehe. Tapi memang dah order dah, cuma aku order edition yang lama. Tapi tak dapat lagi jela, sebab kan aku bayar by installment. But suppose aku dah habis bayar dalam mid December haritu. Memandangkan aku nak tunggu new edition. Aku mintak hold dulu. Hehehe. Best seller ni, friendly and senang gilaaa nak deal!
Atas ni, 2014 edition. 
source : google image 



Yang ini pulak, 2015 edition. Colors lebih wowww! Lebih fresh, kan? Hahaha.

source : FB lovelybabiesshop
















Untuk tiga colors bawah ni pulak, new limited edition color. Lawaaaaa la gila, pastel colors. Tapi aku tak berani nak ambik color pastel. Risau cepat kotor, susah jaga. Hahaha. Tapi cun!

 New limited edition Quinny Zapp Xtra 2 (2015 collection) - Blue Pastel Color 

New limited edition Quinny Zapp Xtra 2 (2015 collection) - Pink Pastel Color 
 New limited edition Quinny Zapp Xtra 2 (2015 collection) - Novel Nile  

-------

And, yang bawah ni pulak new color. Cantik jugak weh! Waduhhh! 


2015 Collection, Quinny Zapp Xtra 2 - Blue Base color 


Last week, seller tu dah update aku yang dia dah release this edition untuk booking. Aku tanya price dulu macam mana, wajib la kan tau yang ni dulu. Tak kan terus nak tukar without tau harga hahaha. Banyak pulak duit engkau! Hehee. Then bila tanya berapa lagi aku kena tambah, terus setuju okay. Sebab sikit lagi ja pon, balance payment aku pon tinggal berapa ja. Lagipon dah alang-alang kan ada new edition, baiklah grab yang baru! Hehehe. Bijakbijakbijak. Tetapiiii, harus dan wajib laaa tanya suami dulu. Gitteww. Apit okay ja. Haha. Senang sungguh husband iolls ni. Asal aku suka jeee :)


By the way, difference paling ketara dekat dia punya basket and canopy. Yang lain-lain function ada lagi kot, aku tak sure jugak. Kahkahkahkah!


2014 : Black net basket and not fully cover canopy.
2015 : Full color basket and fully cover canopy plus new colors. 




So, price yang aku dapat dekat IG seller ni dari awal :


Price stroller sahaja (2014 edition) : RM 1460.00

Combo Quinny Zapp Xtra 2 + MaxiCosi Cabriofix : RM 2030.00

If, MaxiCosi Cabriofix sahaja : RM 670.00



Then, bila aku tukar nak ambik 2015 edition, just kena tambah lagi RM 140.00 ja. And balance payment aku pon ada dalam RM 200-RM 300 macam tu. So, sebab tuh aku grab ja terus. Hehe. 


If dekat IG seller ni, Quinny 2015 edition sahaja without combo, tak silap aku dia jual dalam RM 15++ kot. Aku still rasa harga berbaloi la kan dari beli dekat kedai, sebab memang tau kan, Quinny ni boleh tahan mahal. Awal-awal dulu pon tak expect nak invest untuk stroller and car seat banyak macam ni, tapi sebab harga affordable and boleh installment. That's why aku dengan Apit setuju. InsyaAllah, one time investment. Ehhh iya? Hahahaha!


Actually aku dah boleh settle payment and dah boleh dapat dah stroller and car seat tuuuuu. Tapi sebab ikot turn untuk delivery, seller ni suruh aku hold dulu. Dia nak try adjust turn tuh bagi aku dapat awal, maybe dalam bulan ni jugak. Haha. Sebab suppose payment aku tuh settle dalam mid of February. Di sebabkan aku ni excited sangat nak dapat awal, so aku dah cecepat settle installment hahaha! Ngek betoi!  


Nanti dah dapat and InsyaAllah dah guna nanti, aku review lagi. Haha. Rajin kau noks. Semangat betoi!




Bye bye!

4 comments:

Anonymous said...

bestnye tgok quinny yg baru ni..
nak tanya installment tu kira mcm mner??max bape bulan kene sttle??

Anonymous said...

wah...menarik. boleh beri contact seller FB ke apa ka, saya tengah cari stroller tapi nak yang boleh installment. heee wasap saya pon xpe, 0194790714

wanie said...

Boleh search dekat ig - strollerbabymurah :)

Quinny Zap Xtra 2.0 2015 said...

Yup.. design baru Quinny 2015 memang cantik2...