Tuesday, January 6

TAHUN 2014 DAN TAHUN 2015

Hello!


Happy New Year! Selamat Tahun Baru!


Harini dah 6 January, baru terlambat 6 hari ja. Still okay kan nak update pasal new year and last year achievements. Hihihi. Rasa cepat sungguh kan masa berlalu, MasyaAllah tuptup dahhhh 2015 dah. Alhamdulillah, masih di beri keizinan oleh Allah SWT untuk bernafas :) 


Tahun 2014 bagi aku, tahun yang paling bermakna. Tahun yang banyak achievement aku dapat. Tahun paling di murahkan rezeki. Syukur Alhamdulillah!! 


Start dengan awal tahun, start kerja dekat tempat baru. Which is tempat kerja aku sekarang. This is my second job. Masa first job dulu aku main grab ja chance tuh, even position and gaji yang depa offer langsung tak setaraf dengan qualification aku. Tapi dari awal aku start cari kerja aku dah tanam dah dalam kepala, grab any chance yang rasa sesuai. Gain experience first. Aku rasa moslty fresh grads sekarang kena fikir macam ni. Kalau dah awal-awal keluar uni, then nak demand gaji kaw-kaw. Tunggu la engkau. Unless benda tuh memang dah rezeki. Dan kena tau jugak dekat area yang kita nak apply tuh berapa minimum gaji untuk orang yang ada qualification macam kita. Haaa gittew okay! Melalut sudeyy!


Masa bulan ke 5 aku kerja situ, dah dapat join pergi exhibition dekat Bangkok, Thailand. First ever trip with company to oversea. And I am the person yang kena responsible untuk semua arrangement and preparation dari awal sampai la hari akhir dekat Bangkok. To be honest, I am proud with my ownself! Sebab suppose trip tuh ada ex-manager aku tuh follow. Tapi by the time nak pergi trip tu, dia resign. And before dia resign, dia dah janji akan confirmkan position aku dekat situ before probation period aku habis tengah bulan 7 tak silap. So, aku dapat early confirmation. Alhamdulillah! Aku rasa macam best dan tak menyesal langsung move dari tempat kerja lama dan accept kerja ni dulu! 


Then, lepas dah confirm. Since ex-manager dah resign. So, aku di tukar ke Marketing Dept. They asked me to choose, whether to stay in Export Dept or move to Marketing Dept. So, since kalau stay dekat Export I will be alone and aku akan dapat order direct dari top management hahaha, so aku decide masuk Marketing Department. Andddd, alhamdulillah. Masuk Markerting Dept dapat pulak promotion. From junior officer terus ke Executive. Another achievement unlocked! See, takpa kalau start dari bawah even you ada qualification degree pon. Sooner or later, InsyaAllah ada rezeki Allah akan bagi! Thanks to Husband, Parents, Parents in law, Sibling for their continuous support and doa! :)  


After a few weeks dapat surat transfer department and promotion. Ada lagi berita gembira yang Allah bagi. Ada lagi rezeki yang Allah bagi, syukur ya amat! Allah izinkan aku untuk mengandung lagi. Bagi rezeki untuk aku rasa nikmat mengandung lagi. Syukur syukur! And currently I am 32 weeks, another 54 days to go. Hehe, nervous yang teramat sangat! 


Tahun 2015, bakal dapat cahaya mata. Cinta dan kasih sayang kami suami isteri. InsyaAllah. Semoga Allah permudahkan. Dan semoga kehadiran anak kami nanti, lagi menambahkan rezeki dan membahagiakan kami, hehe. Tak sabar jugak nak ada anak, mesti everything will turn out 360 kan? But I know it will be fun! InsyaAllah. Dan aim tahun ni nak beli rumah. Tak kisah kalau beli tapi kena tunggu dulu untuk duduk, janji target kami berdua nak beli rumah. Kalau boleh nak settle cepat-cepat before harga rumah makin mahal kan? InsyaAllah, semoga Allah permudahkan untuk kami berdua. Dan semoga jodoh kami suami isteri terus kuat dan berpanjangan! Semoga Allah terus merahmati dan meredhai pernikahan kami! Jyeahhhh :) 


One more, lepas bersalin nanti. InsyaAllah dah boleh sambung nak pakai braces. Hehe. Doctor tuh bagi postpone haritu, but aku mesti pasang dalam tempoh 3 bulan selepas deliver.  If not, nanti ada extra charge laaa. Yela kan, tangguh dah berapa lama pon hehe. Andddd, Apit jugak nak pakai braces this time. Dari awal lagi aku dah ajak pakai sekali, tapi dia takmau. Tapi haritu ada bunyi nak pakai jugak sama-sama dengan aku nanti. 


Dear baby, nanti jangan terkejut tengok gigi mummy and daddy okay! Hahahaha! :) 






Semoga hidup terus berbunga-bunga. InsyaAllah. Kalau ada pon racun (gittew) yang melintas, hopefully we are able to face it and handle it wisely and calmly! Ameen! :) 






Okay, bye bye! *___*

1 comment:

Didiey Fadhilah. said...

Ameen! Tak sabar nak tengok Wanie Junior. :)

p/s : feeling like 2010 sangat main komen komen ni. ahaha