Wednesday, July 29

AF FAMILY : CELEBRATION

Kisah raya lagi? Hahaha! Ini cerita simple raya keempat. Hari raya keempat ni mak buat makan makan dekat rumah. Sesaja untuk sedara mara yang datang beraya. Mak buat lontong dengan bihun goreng singapore. 



9 July lepas birthday anak sedara aku, Nur Auji Wafie. Dah cukup setahun. Cepat ja haa bambam tuh. Haha. Auji still stay dengan mak ayah aku. Dari lepas kakak pantang dulu lagi memang kakak tinggal dekat mak. Tapi sebab mak ayah pon still kerja, Auji ni memang tinggal rumah pengasuh time mak pergi kerja. Tapi rasanya berapa jam ja pon dia kan stay rumah pengasuh sebab kadang-kadang lepas tokmama dia balik kerja, tokmama dia ambik. Kiranya Auji ni membesar dalam kereta dan sekejap p rumah tokmama sekejap dok rumah maktok dia. Haha. Senang sebab rumah tokmama dia sebelah taman jerrr pon. Reason kenapa kakak aku tak bawak ikot dia stay Shah Alam sebab kakak pon stay sana sengsorang. Husband dia kerja dekat Perlis. Lagipon mak pon okay, memang mak yang nak jaga. Tak harap nak biar cari pengasuh area Shah Alam sana. See, behind every action yang orang buat ada reason. Aku tak paham dengan orang yang nak judge dan mengata dekat parents yang sanggup biar anak tinggal or biar mak ayah mengasuh. Aku rasa semua orang pon sedar dan tak sanggup pon nak menyusahkan mak ayah ye dak? Tapi ada reason semua tuh jadi. Sedangkan parents aku pon okay, why others nak judge. Ehhhhhh melalut pulak aku! Haha. Sebab tu si Auji ni manja nak mati dengan Tokwan and Maktok dia. Sampai kekadang Tokwan or Maktok ambik Adriana pon jeles hahahahah! 






Dah sebab mak buat makan-makan tuh, kakak beli la cake birthday untuk Auji. Walauponnnn bukan dia boleh makan! Hahahahah! Nampak dalam gambar macam adik Adriana yang lebih excited potong cake dari kak Auji ni, acanerrrr? Auji ni jenis tak boleh tengok orang yang dia jarang tengok, kang dia akan tengok orang tu dengan pandangan pelik dan kusyuknyaaa! Tapi dengan Pakngah dia pon tak ngam. Dia tengok dengan pandangan yang sama jugak even aku dengan Apit ni selalu ja pon balik rumah mak! Hahahahah! Apa masalah dia tengok muka Pakngah pon taktau laa. Menakutkan ehhh? Hahaha! 





Haruslah ada gambar dengan hunny bunny nih! Even nampak muka mommy dia jerr syoq sendiri and over. As usual! Hahahah! Lagipon masa ni mood tak elok sebab mengantok. Makanya bergerak merata laaa dia, hehehe! 


Weekend ni Apit ajak pergi holiday dekat Cameron. Favourite place betoi. Ahahaha. Dulu masa pregnant Adriana 4/5 bulan entah pergi sana jugak. Ni Adriana dah nak masuk 5 bulan, nak bawak Adriana pergi sana jugak. Hihihi. Lagipon senang kot dekat sana, plus dekat! Hehehe. Entah cemana la ni nak bawak si bambam ni bercuti. First time. Kita holiday dekat dekat dulu ehhh Adriana. Lepas mommy daddy settle hal rumah baru kita holiday jauh sikit okay? Huahuahuahua! 



Okay tuh jerrr. 



Bye! :) 

No comments: