Friday, August 14

FOR 6 MONTHS ADRIANA

Next month Adriana dah 6 bulan. Ohmy cepat pulak rasa. Tiba-tiba nanti dah setahun! Huwaaaa! Dah 6 bulan nanti dah boleh start makan solid food. Mommy is excited liddat yawww! InsyaAllah aku sempat nak prepare before hantar dia pergi rumah Alang on weekdays. Means that aku boleh prepare lepas Apit p kerja pukul 4.30 tuh or lepas Subuh pon sempat ja kan, cececewahhh! Planning tu penting. Haha! 


So, untuk menyambut ulangtahun ke- 6 bulan Nur Adriana Farisya, mommy is excited to buy new tools for her! Well! Hahah. Aku je ehh yang over macam ni, nak yang best-best dan cool untuk anak? Ke orang lain pon sama? Hahaha. But still apa pon untuk Adriana is within my budget lagi la. Daddy dia punya budget lain sikit, budget dari daddy dia besar sikit. Wa makan gaji maaaa! Mana boleh over, nak yang vogue vogue bagai kan! Heee!
Autumnz Baby Food Processor. 
Lepas aku dah survey sana sini, aku rasa ni la antara yang murah dan senang. Sebab dia 2-in-1, boleh steam and boleh blend terus. Senang kerja mak nokss! Aku nak beli food processor yang below RM 300 sajo. Takmau la aku mahal-mahal macam Avent, Beaba or yang lain-lain. Wohhh cannot cannot! Yang Autumnz ni harga dia between RM 200 - RM 250. Tapi banyak ja aku jumpa yang jual below RM 200. So yayyy, murah boleh beli. Tak sabar nak beli hujung bulan ni! Kihkihkih. 



Mamas & Papas Baby Snug, with play tray or without play tray 


Aku aim nak beli this kind of chair lepas aku search brand Mamas & Papas ni la. Actually aku search sebab nak cari toys dekat Adriana. Tiba-tiba jumpa chair ni, terus terrbekenan. Haha. Sebab rasa macam senang dan cute ja. Sama macam bumbo chair la kan? Nama ja lain sikit, baby snug! Aku confuse sekarang antara baby snug and baby bud. Both from Mamas & Papas. Ada difference in age suitability  and design dia. Both ada choice sama ada nak kosong biasa or yang sekali play tray. 

If baby snug ni, age suitability from 3 months - 12 months. 


Comel jaa, dah la senang if nak caryy ke mana pon. Boleh biar Adriana duduk dalam ni if nak bagi dia makan or boleh letak dia dalam ni if aku nak makan. Sebab sekarang aura-aura nak makan dia dah sampai, every time aku dengan Apit nak makan ja mesti dia macam tau-tau ja. Dah takmau meniarap main dengan toys. Nak aku pegang dia sambil makan, lepastu nanti tangan tu pon cepat ja nak gapai pinggan. Tuh tak kira lagi dengan gerak mulut dia macam tengah makan jugak. Hihi.  Untuk baby snug price dia tak over RM 300. Tapi banyak ja dekat instagram, website baby shop, lazada or 11street yang jual wayyy murah dari harga sebenar. So, aku still survey yang mana paling best price dia include sekali dengan postage. Hihi. 




Mamas & Papas Baby Bud, with play tray or without play tray

Ini lagi satu items untuk baby seating from Mamas & Papas. Baby bud age suitability from 6 months - 3 years. Price dia memang over RM 300. Zzzzzzz! Tapi still boleh dapat yang murah dari actual price. Sebab tuh tengah fikir nak yang mana satu since ada difference dekat age suitability tuh. And adakah memang Adriana akan duduk for long term macam tu? Kihkihkih. 



See senang ni kalau macam ni, keluar lepak pon boleh bawak chair ni bagi dia duduk. Macam dalam video dia, hehe! 


Tak sabar nak tunggu hujung bulan weh! Tak sabar nak 'shopping' benda alah ni untuk Adriana! Hikhok! 



...............................................................................



Dekat Central Square sini ada Poney Sales, dari hari Selasa lepas 11 August sampai Rabu depan 19 August. Of course la aku takmau miss, sebab dekat sangat. So, semalam aku dah terjah la. Memang geram gilos ah tengok price dia. Paling murah untuk yang sesuai untuk Adriana cuma RM 15. Aku ni dah pilih macam ringan tangan ja, ambik sehelai and sehelai. Asal nampak okay ja aku ambik, hahahaha! Memang aku tak tengok harga dah. Sebab yang paling mahal pon aku rasa cuma RM 35, itupon pants. Kira okay gilaaaaa la weh! Teruja mak noksss! Hihihi. 




Aku grab semua ni, 5 helai tshirt, 3 pants and sepasang baju seluar, total RM 200! Ahhhhh berbaloi gila aku rasa. Kalau dekat butik dengan harga ni memang dapat 2 pasang baju seluar ja kot. Tapi yela kan, nama pon sales. Actually aku ada ambik 2 dress, tapi taktau kenapa aku letak balik. Hahaha bongek betoi. Aku rasa macam nak p lagi, repeat! Bukan selalu! Hikhok. Ni semua daddy dia belanja! Senang hati mommy nak! Hahahahahahah :p 


Bye!

No comments: