Friday, October 2

AIDILADHA 2015

Okay meh nak cerita sikit kisah Aidiladha tahun ni! :)




Ehhh ehhh budak ni, kening tu dah kenapa? Dah pandai lukis kening ehhh ehhh? Haha. Kening dia kalau dalam gambar mesti nampak macam lukis. Tapi memang masa dia baby, masa dalam pantang aku ada lukis kening dia pakai celak Mekah tu, hihi. Tapi ada la kot cuma sekali dua, sebab aku tengok pelik pulak, hitam ja, haha! 








Ini muka banyak garang. Kakak kawasan mengantok tapi tak mau tidur. Selalunya senang ja dia tidur dalam kereta. Hari tu mai peel susah nak tidur, dah mengantok tapi takmau tidur, apa lagi, bebaiiii la! Ehh ehh budak ni! Raya ni balik kampung sebelah arwah tok Apit dekat Alor Star. Mula-mula dok bebai boleh pujuk, boleh ajak kawan lagi. Dah nak dekat sampai, dia boleh balas qeyau macam sakit tuh. Tau dah la tu memang sign mengantok melampau. Haha. Kesian dekat daddy dia nak drive, hehe.


Dress Adriana ni aku beli dekat ig : cheekycutiebaby
Ralph Lauren. Aku berkenan sebab ada corak Paisley jeeee. Tapi bila dapat, best la kain dia. Jenis cotton tshirt tu, yela kan dah jenama pon Ralph Lauren. Mostly material macam polo tshirt la, heksss. Sedap pakai la kan, tak panas. Ada lagi satu, yang tu  kain macam tebal sikit. Yang ni pre-order, selamat sampai before raya haji. Terus buat bajuu raya, hikhik!






Anak manja daddy la kononnya ni?
Kalau dengan daddy, tengok muka pon dah sengih kerang busuk dah. Cuba kalau dengan mummy, kena acah dulu. Cisss! Daddy dia bukak pintu masuk bilik, dah pulun kaleh nak tengok lepastu senyum. Tapi kalau qeyau, tak makan pujuk daddy pon. Nak jugak mai dekat mummy! Sebab dekat mummy ada kedai susu! Hahahaha! Masa ni dia baru bangun tidur, tu yang ceria. Dah puas mengamuk, dah puas tidur dah! Cehhhh. 







Ohhh finally mummy dia boleh pakai jubah Imaan Boutique ni. Beli masa raya puasa, ni first time pakai. Aku suka jubah ni, kain best. Hari tu masa Loewe launch, dah terasa nak beli jugak. Tapi sebab fikir yang ni tak pakai lagi, terbantut laaa niat! Tapi sorry to say aku tak suka material jubah CQ, hikhik. Dah dua kali aku beli, yang first dulu masa Mood Republik Penang, yang second aku pesan dekat ps masa grand opening haritu. Yang first tu aku bagi dekat adik. Yang second aku jual balik dekat group CQ. Selamat ada yang nak beli, idok la membazir. Jual sekali dengan blouse yang aku beli masa tu jugak. Aku tak suka sebab material bila pakai rasa macam melebeh cena entah, hikhik.  


Aku jarang pakai jubah or baju kurung sebab office attire aku pakai tshirt company jaa. Kadang-kadang rasa senang, sebab tak payah fikir nak pakai apa hari-hari, cuma hari Jumaat ja boleh pakai ikut suka. Tapi kadang-kadang bosan jugak. 




Itu ja cerita dia? Huahuahua! 
Sesaja bosan, rasa lama pulak tak update blog! :) 




Okay bye!








*Masih dalam proses pencarian rumah, arghhh! Stress mak nokss! Jumpa yang elok, mahal sangat pulak, huahuahua. Okay keep on searching!*

No comments: