Tuesday, December 15

UNEXPECTED




Ehh ehhh, tetiba terpampang muka mamat ni! Haha. 

Ini laaa orangnya, yang sama-sama bergaduh, bergelak, mengusik dan macam-macam lagi selama hampir 12 tahun ni!


Bergaduh dah berjuta kali, macam tu jugak la dah berbaik berjuta kali, haha. 
Bergadoh macam orang gila, bila dah baik pon bergesel macam orang gila jugak. Ada erk? 
Mungkin dia tak se romantik or sehebat lelaki lain, but who cares? 
Tak perlu nak ikut orang lain punya relationship goal. Tak perlu pon nak dia jadi se-sweet macam post-post yang dok cerita kebaikan suami or isteri yang viral di laman sosial sana. 
Terima la seadanya. Perubahan memang perlu, tapi tak perlu la sampai macam nak mengaibkan pasangan. Pulun tag pasangan on certain post, dah macam pasangan tu teruk sangat pulak. Sebab tu aku jarangggg sangat share post and tag Apit on something yang aku rasa tak sesuai untuk tegur or nak dia buat macam tu jugak, kahhh! If ada nak tunjuk or bagitau aku akan screen shoot or privately tag. 


Alhamdulillah sampai harini hati aku mampu untuk terima dia seadanya, dengan izin Allah. 
Masing-masing ada kekurangan. Kekurangan tu la yang melengkapkan each other. InsyaAllah! 






We have received a very shock and unexpected news recently. Tapi Alhamdulillah, aku percaya pada ketentuan Allah. Aku percaya pada Qada' dan Qadar Allah. Dan aku percaya pada rezeki yang Allah Taala bagi. I just need a positive advise and words. I don't give a damn if anyone want to say any bad thing about it. I know myself well. I know my family well. InsyaAllah, may Allah ease this way! Ameen! 

No comments: