Wednesday, June 15

INSTAGRAM DI-HACKED!

Serious rasa nak qeyau! Sayang kot aku dengan account instagram ni! Dah bertahun, gambar pon banyak aku upload. Memang spesies suka ambik gambar dan post kan! Huhu. Twitter sekarang aku dah slow gila, sesaja ja aku bukak and scroll. Facebook denga instagram ja sekarang ni. Itupon aku selalu bukak instagram lagi. Biasalah kan, dok search barang online, hekk! 





Semalam masa nak tidurkan Ariqa, email atas ni masuk. Aku memang on email, tak pernah log out sebab senang notification email masuk. Tambah lagi yang penting-penting macam dari Lina, hahaha! Jobstreet leww! :p Aku bukak email ni and pelik jugak sapa yang nak reset password aku kan, tapi boleh pulak aku click dekat didn't request password tu. Damn, tak terpikiaq apa-apa la pulak kan! Then aku bukak instagram aku, tengok elok ja boleh masuk. Tak ada la terlog out apa. Semalam lepas tidoqkan dua beradik tu memang aku tidoq ja terus tak tengok handphone dah. Bangun gerak Apit pagi tadi and sahur tu aku nak la online sat, tetiba data dah tak ada. Dah kena barred! Kahkahkah syabas wanie! Mau nya tak selalu kena bar, asyik dok topup data jaa bukak youtube dekat anak bertuah tuh, sobs sobs! Didi and friends laa, chu chu tv laa. 



Then bila masuk office pagi ni, on wifi. Nak bukak la instagram. Memang selalu macam tuh, aku scroll instagram dulu before check email office. Kahkahkah. Biasala kan sementara nak tunggu pc on, cewah! Tetiba account log out. Aku tak pikiaq apa lagi, sebab memang banyak kali jugak ter log out sendiri. Bila aku aku enter username and password. Error. Aku pon request yang forgot your log in details tuh. Bila suruh enter username, naik user not found! Ahh sudahhhh! Terus aku check email pulak. Tengok-tengok dapat dua email yang atas ni. Babeng ahh kan! Rasa ketaq terus. Terus fikir gambar-gambar dalam tuh. Bermakna okay. Bermakna. Sebab ada gambar-gambar yang direct aku snap thru camera instagram, macam video pon sama. So, gambar tu dah tak ada dalam gallery phone. Sayangggg! Terus rasa nak qeyau. Over ehh? Hikhok. Lepastu aku log in gna acc instagram barang baby aku jual tu, aku search username @azwanieesd tak ada. Then aku search nama macam dalam email tuh. Jumpa la yang bawah ni! 




Ya ampun, menguji iman nya bulan posa ni rasa nak maki! Minah salleh horny mana ni hack account aku. Sedihnyaaa. Tengok gambar anak-anak dalam tuh :( Lepast aku terus google cara nak solve. Aku email dekat instagram. Then, aku memang dah tak sabar sangat dah rasanya! Sebab geram, takut hilang account ni. Aku pon nak try log in lagi sekali tapi guna suggestion yang macam dalam gambar bawah ni. 



Kan dia suruh log in as nama minah salleh tuh. Mula-mula aku takut jugak nak log in as nama tuh. Tapi lantak laa, aku cuba jaa. Kalau nak tunggu report aku tu tak tau laa bila nak solve. Tapi they did replied me. Dia bagi beberapa number, and suruh aku tulis atas blank paper and suruh aku snap picture muka aku pegang paper yang ada gambar tuh. Aku replied jugak email tu. Tapi lepastu aku terus rasa macam tak sabaq dah. Aku log in ja as nama minah tuh. Dah log in terus aku tukar username, tukar email and password. Tukar profile picture!  Edit balik bio yang camharem punya caption tuh :( :( :( 



Lepastu aku perasan dekat following kemain la banyak. Sampai seribu lebih. Bukak tengok, ya ampunnnnn entah sapa-sapa laa dia follow weh! Meluatnya! Tau tak dari following 1237 tu, aku block semuanya sampai dapat balik following asal macam gambar atas ni, 745. Gigih tak gigih laa, cramp jari aku. Tak jadi keja aku, dok mengadap block following tu. Selamat la kerja tak banyak lagi. Tapi COO aku dua tiga kali jugak la lalu tadi, nampak aku pegang phone, kahkahkah damn! Tapi ni pon dok naik notification orang approved request dari minah tu, dah kena block balik. Aku tak tau la berapa banyak lagi yang pending request. Aku kena selalu check la following. Tapi dekat followers tu aku tak ingat sebelum ni berapa, kalau following memang aku ingat dalam 7 ratus lebih. Aku follow amenda pon aku taktau. Tuh kira selalu dok clean tuh haha! Tapi bila aku scroll followers tu tak jumpa lagi yang pelik pelik. 



Tapi ni pon aku taktau la bebetul safe ke tak. Tapi memang dah tukar la email and password. Aku risau kalau-kalau dia dah ada comment apa-apa dekat mana-mana jaa! Gilo ahh! Kena selalu tukar password la lepas ni. Sobs! 


So, username aku pon dah tukar --- @azwanieeee
Main bedal ja aku type username ni ! 


Memang bikin hati ku panassss ja tau pepagi yang mulia ni! 


Ok bye! 

2 comments:

Aerzee Amir said...

Huu scarynyaaaa minah tu punya caption. Dah la gambaq2 dok ada lagi

wanie said...

Huhuk tau takpaaaa! Horny pastu nak guna acc orang, damn!